Camping de Muk / Calf Research Centre

Bedrijfsinformatie

Adres: Betenlaan 3
6645 KR Winssen
Telefoon: 0487-522848 of 06-22902887
E-mail: info@campingdemuk.nl
Website: www.campingdemuk.nl
Openingstijden: Tijdens campingseizoen (na tel. reservering) is er koffie in onze campingkantine van 8.30 uur tot 20.00 uur. De camping is open van 1 april tot 15 oktober

Wij, Caroline en Erik Vonk runnen een bijzondere boerderij met ruim 600 kalveren die als basis dient voor diervoederonderzoek. Verder hebben we een boerencamping bij het bedrijf en langs het kampeerterrein loopt nu ook het boerenwandelpad!

Kalverenstal met SKYBOX EN CATWALK

Tijdens een vakantie in Texas, Amerika hebben we het idee opgedaan om (ook) een catwalk en skybox in de stal te maken zodat de campinggasten de stallen in kunnen kijken. Dit hadden we meerdere keren in Texas gezien en zelf natuurlijk bekeken.

We hebben aan de voorzijde van onze stal een opslagruimte met magazijnstellingen om veevoeder te bewaren. Hierboven hebben we met metalen roosters een balkon gemaakt. Een groot raam in de stalmuur erbij en zo ontstond de catwalk. Bezoekers kunnen naar boven en vanaf die plek naar de kalfjes kijken.

Op de hooizolder aan de achterzijde van de stal kon het nog mooier “een echte skybox” met een zitje, gezellig ingericht en natuurlijk met grote openslaande ramen die uitzicht geven op een ander deel van de stal.

Bezoekers van de boerencamping De Muk kunnen nu naar hartelust de kalfjes bekijken. Er gebeurt steeds wel iets in de stal. De kalfjes krijgen te eten, ze worden gewogen of anderzins verzorgd.

Op de hooizolder is een railing gemaakt zodat de bezoekers veilig naar boven kunnen. De ramen in de skybox kunnen open: „Zo kunnen de bezoekers de kalveren ook ruiken. Snuif maar eens. Ruikt lekker, hè”

Na aanmelding (of het vooraf maken van een afspraak), nu ook voor de boerenwandelpad wandelaars te bezoeken.

Met vriendelijke groet,
Familie Vonk


Deest1

post_title;
echo $title;
echo $queried_post->post_content;
?>

×
×
×
×
×